Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El TC passa de Torra i arxiva els recursos contra la decisió del Supremo per no aturar la seva suspensió com a diputat

Els magistrats conclouen que la confirmació de la sentència per part del Supremo deixa sense objecte les peticions, en un nou atac als drets del president inhabilitat

Avatar
Agències 03/11/2020
Primer pla del president del Govern, Quim Torra, durant el debat de política general el 16 de setembre del 2020. Horitzontal.

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat aquest dimarts per unanimitat arxivar el recurs del president inhabilitat, Joaquim Torra, contra la decisió del Tribunal Suprem de negar-li mesures cautelars per aturar la seva suspensió com a diputat mentre el propi Suprem no resolia el seu recurs. Els magistrats, que han adoptat l’acord per unanimitat, argumenten el Suprem ja va conformar la seva inhabilitació i per tant els recursos contra la denegació de mesures cautelars ja han perdut la seva finalitat.

El TC arxiva d’aquesta manera el recurs d’empara de Torra contra les interlocutòries del 23 de gener i 20 de febrer de la Secció Quarta del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem que li negaven l’adopció de mesures cautelars per aturar la seva suspensió com a diputat fruit de la condemna que li van interposar per desobediència.

La interlocutòria, que ha estat redactada per la magistrada Encarnació Roca, argumenta que els recursos de Torra han perdut l’objecte un cop el Tribunal Suprem va confirmar el passat 28 de setembre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació especial.

El TC també desestima el recurs de súplica de Torra contra la decisió del propi Constitucional de no adoptar mesures cautelars en el moment en què va acceptar a tràmit l’escrit.

Segons la interlocutòria, aquesta decisió no va provocar la pèrdua de drets fonamentals del president inhabilitat, i el TC va actuar sense adoptar cautelars perquè la qüestió requeria “un examen amb cautela redoblada de manera significativament ponderada i sense precipitació”.