Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Suprem no dona cap opció a Junqueras i torna a rebutjar la suspensió de l’acord de la JEC que el vetava com a eurodiputat

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició d’Oriol Junqueras de suspendre de forma cautelar l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que el veta com a eurodiputat. El 9 de gener ja va desestimar una petició del pres polític que demanava una suspensió cautelaríssima. El Suprem argumenta que el fet que existeixi una sentència penal ferma constitueix la “circumstància objectiva” que va tenir en compte la JEC per decidir. També rebutja que existeixi la possibilitat que el recurs perdi la seva finalitat si finalment el propi Suprem acaba donant la raó a Junqueras sobre el fons, ja que, en aquest escenari, argumenta que es podria anul·lar la credencial expedida en favor de l’eurodiputat substitut del republicà.

El Suprem també rebutja les al·legacions de la defensa de Junqueras sobre una suposada falta de competència de la JEC en aquesta qüestió, i remarca que aquest òrgan és un dels eixos sobre els que s’articula el sistema electoral, té la finalitat de garantir un règim d’eleccions lliures i una de les seves missions és expedir credencials en cas de vacant de parlamentaris. “La JEC és l’òrgan ‘ad hoc’ que té la competència per actuar”, continua.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut