Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

El Suprem desafia el TJUE i no suspèn l’acord de la JEC que veta Junqueras com a eurodiputat

El TS argumenta que el líder d’ERC està condemnat amb sentència ferma, provocant un xoc de legalitats entre les justícies espanyola i europea

Redacció
Redacció 09/01/2020
Pla mitjà de la vista al El TJUE el 14 d'octubre tractant el cas de la immunitat d'Oriol Junqueras
El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous suspendre de forma cautelaríssima l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) del 3 de gener que veta Oriol Junqueras com a eurodiputat. La sala contenciosa-administrativa del Suprem ha desestimat la mesura cautelaríssima que havia plantejat la defensa de Junqueras. Argumenta que el líder d’ERC està condemnat amb sentència ferma a 13 anys de presó i inhabilitació per a càrrec públic. La JEC va declarar la pèrdua de la condició de diputat al Parlament europeu de Junqueras i feia córrer la llista dels republicans a l’eurocambra tot i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) li va reconèixer la immunitat des del dia que va ser proclamat electe.
La sala penal del Suprem, que va jutjar Junqueras i la resta de líders independentistes, encara ha de pronunciar-se sobre com aplica la sentència del TJUE i és de qui depèn un eventual alliberament o concessió de permís perquè el republicà pugui anar al Parlament europeu.

Relacionats