Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

El rei fugat ja té planejada la seva estada a Espanya

El borbó s’estarà a Sanxenxo abans de tornar a la residència “permanent i estable” d’Abu Dabi

Agències 19/05/2022
El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d'arxiu del 2014 Data de publicació: dilluns 07 de març del 2022, 20:23 Localització: Madrid Autor: Casa Reial / Arxiu

Joan Carles de Borbó tornarà a Espanya aquest dijous 19 de maig i s’hi estarà fins al proper dia 23, segons ha comunicat la Casa Reial. L’ex monarca espanyol, que resideix a Abu Dabi des que hi va marxar enmig de l’escàndol per les investigacions judicials a l’entorn de presumptes comissions irregulars i evasió de divises -que finalment han quedat arxivades-, té previst romandre aquest dies a la localitat gallega de Sanxenxo. El dilluns 23 viatjarà a Madrid on es reunirà amb el seu fill, el rei d’Espanya, Felip VI, amb la reina Sofia i amb la resta de membres de la seva família al palau de la Sarsuela. El mateix dia tornarà a Abu Dabi, on ha fixat residència “de forma permanent i estable”.

La Casa Reial subratlla que la visita s’emmarca en el “desig” de l’emèrit de desplaçar-se “amb freqüència” a Espanya per visitar família i amic i “organitzar la vida personal i el lloc de residència en àmbits de caràcter privat”.