Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSOE denuncia Abascal davant la Fiscalia per delicte d’odi

La denúncia inclourà també els "atacs" contra les seus del PSOE, que segons Patxi López "constitueixen un exemple clar d'un delicte d'odi contra el PSOE"

|

- Publicitat -

El PSOE denunciarà el líder de l’extrema dreta espanyola, Santiago Abascal, per les declaracions que va fer la nit del passat diumenge en relació amb Pedro Sánchez. El màxim representant de Vox, aprofitant el viatge a Argentina per a la presa de possessió de Javier Milei, va concedir una entrevista al mitjà ‘Clarín’, on va afirmar que els espanyols finalment voldrien veure Pedro Sánchez “penjat pels peus”. Aquestes declaracions van alarmar el PSOE, Sumar, i el mateix govern espanyol, que va denunciar-les públicament demanant una “condemna immediata”.

Tal com ha anunciat el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, els socialistes presentaran una denúncia contra Abascal per delicte d’odi davant la Fiscalia. Les declaracions d’Abascal, a ulls de López, suposen un “perill per a la democràcia” i atien la “violència” en un “a por ellos” propiciat per Vox contra Sánchez i el PSOE. En aquest marc, ha acusat el PP d’haver estat “tebi” en la resposta fruit dels seus acords amb la formació d’ultradreta.

Publicitat

La denúncia, segons López, s’està redactant i també inclourà els “atacs” contra les seus del PSOE, que també “constitueixen un exemple clar d’un delicte d’odi contra el PSOE”. “Volem que caigui sobre Abascal i Vox tot el pes del Codi Penal“, ha etzibat López durant la roda de premsa.

Les declaracions d’Abascal han estat durament criticades per part de membres de l’executiu espanyol, així com per part del mateix PSOE. Mentre Montero ha titllat les paraules del líder de Vox de ser “indignes” i ha exigit una condemna immediata, Calviño ha assegurat estar preocupada per les “actituds d’odi” i “insults” del PP vers el president espanyol, perquè “quan un encén la metxa no se sap on acabarà i veig molta irresponsabilitat tant en Vox com al PP”.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme

Vox, per ara, no ha reaccionat a aquest anunci del PSOE. Tanmateix, sí que ha adreçat la qüestió el portaveu de Vox al Parlament de Catalunya, Juan Garriga, que li ha restat importància afirmant que les declaracions d’Abascal són alhora una metàfora i una referència històrica, perquè “a alguns dictadors se’ls ha penjat pels peus” i a l’estat espanyol hi ha “una política també de dictadura perquè s’ha acabat amb la separació de poders”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut