Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Abascal afirma que “hi haurà un moment en què el poble voldrà penjar Pedro Sánchez dels peus”

Les declaracions d'Abascal no han agradat gens a la Moncloa, que reclama una "condemna immediata", especialment per part del PP

|

- Publicitat -

El líder de Vox, Santiago Abascal, no ha tingut pèls a la llengua a l’hora d’augurar el futur del president espanyol Pedro Sánchez. Abascal, que en aquests moments es troba de viatge a Argentina per assistir a la presa de possessió de l’ultradretà Javier Milei, s’ha passejat pels mitjans argentins concedint diverses entrevistes, i en una d’elles ha fet esclatar la polèmica quan ha augurat un final tràgic per a Sánchez, al més pur estil Milei.

Segons el líder de l’extrema dreta espanyola, hi haurà un moment en què el poble voldrà “penjar dels peus” Pedro Sánchez. En una entrevista al diari Clarín, Abascal ha afegit que Sánchez “no té escrúpols ni principis”. “Jo tinc uns límits morals. Jo tinc uns principis. No puc vendre’ls. Sánchez no en té cap. Pot trepitjar les lleis, pot fer qualsevol cosa, pot posar en risc la unitat nacional. Això li dona un avantatge competitiu”, ha afegit al rotatiu argentí.

Publicitat

Les paraules d’Abascal han causat furor a les xarxes, on han estat durament criticades. La Moncloa tampoc ha passat per alt les declaracions del líder de Vox, qualificant-les d’“indignes”, segons ha apuntat la vicepresidenta del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. A través de Twitter, la ministra ha acusat Abascal de fer una “greu incitació a l’odi”, mentre aprofita la polèmica per deixar clar la connivència que hi ha entre el PP i Vox a l’Estat espanyol. “Feijóo té alguna cosa a dir? No és suficient per fer-los fora dels governs que comparteixen? Exigim una condemna immediata“, ha afegit Montero a la piulada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut