Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El PSOE assegura que fan “tot el possible” per evitar unes noves eleccions

|

- Publicitat -

La portaveu del PSOE, Adriana Lastra, ha anunciat que el seu partit es reunirà amb Unidas Podemos -com a “soci preferent”- i la resta de grups parlamentaris després de les trobades de Pedro Sánchez amb la societat civil. En una roda de premsa des del Congrés aquest dimarts, Lastra ha mostrat la voluntat del PSOE d’evitar unes noves eleccions. En una línia similar s’ha referit la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, en declaracions a la Cadena SER: “El PSOE està fent tot el possible per evitar unes noves eleccions”.

Sigui com sigui, Lastra ha carregat contra Unidas Podemos, i ha insistit que va ser la formació de Pablo Iglesias qui va acabar amb les possibilitats d’un govern bicolor al juliol: “La confiança necessària per a una coalició es va trencar en aquella votació”, ha dit en referència a la investidura fallida de Sánchez. Lastra ha fet aquestes declaracions abans de la reunió de la Diputació Permanent del Congrés. Aquest mateix matí, el propi Sánchez i la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, es reuneixen amb col·lectius LGTBI, en el marc de les trobades del president en funcions amb la societat civil.

Publicitat

Unidas Podemos insisteix en el govern de coalició: “El PSOE en solitari genera inestabilitat”

Al seu torn, la portaveu d’Unidas Podemos, Noelia Vera, insisteix en un govern espanyol de coalició entre la seva formació i el PSOE. En declaracions a Telecinco, aquest dimarts, Vera ha advertit que un executiu amb els socialistes en solitari “genera inestabilitat”. La portaveu de la formació lila ha recordat que aquesta alternativa al govern de coalició només ha durat vuit mesos a la Moncloa, en l’anterior legislatura.

Així doncs, Vera manté l’esperança que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, recuperi el diàleg amb el líder d’Unidas Podemos, Pablo Iglesias, per abordar un programa conjunt.
“Si volem estabilitat cal un acord global”, ha insistit Vera, que no entén per què al juliol s’estudiava un possible govern de coalició -sense Iglesias-, i ara el PSOE no se’l planteja: “Sona a excusa”.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme

Arrimadas segueix apostant per l’estratègia de la crispació 

La líder de Ciudadanos al Congrés, Inés Arrimadas, ha insistit que el candidat a la presidència espanyola, Pedro Sánchez, “ja ha triat socis” per pactar la investidura però creu que si no hi ha acord a hores d’ara és perquè “no es posen d’acord en les cadires”. En una atenció als mitjans abans de la reunió de la Diputació Permanent, Arrimadas ha acusat el president en funcions “d’estar amagat” i li ha exigit que “doni la cara”. “Fa reunions com si fos el cap d’Estat però no, és un president en funcions que no fa la seva feina”, ha continuat. També en referència a la investidura, la líder de Cs ha assegurat que la seva formació “sap cedir i posar-se d’acord” però també ha explicat que cal “defensar un projecte propi” i ha asseverat que “quan Cs hi és per sumar, els governs es posen en marxa”.

La diputada taronja ha carregat també durament contra el candidat a la presidència acusant-lo de pactar amb “nacionalistes, populistes i filoterroristes”. En aquest sentit, ha avisat que, encara que amb Podemos “no es posen d’acord en les cadires”, sí que ho fan en el programa, i ha explicat que estan d’acord en “pujar impostos, no tenir política migratòria, donar poder a nacionalistes i dir ‘fatxes’ a qui porta la bandera espanyola”. Arrimadas, que ha batejat la seva organització com “el partit del pacte”, ha insistit que la seva formació “sap cedir quan és el moment”, després de tornar a descartar un govern socialista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut