Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

El PSOE acusa els jutges de les últimes causes del procés d’actuar amb finalitats polítiques

Els socialistes no són partidaris d'acceptar les últimes esmenes vives d'ERC i Junts

|

- Publicitat -

El PSOE considera que els moviments judicials que s’han produït en les últimes setmanes i mesos a l’Audiència Nacional i a l’Audiència de Barcelona respecte a les causes que afecten els polítics independentistes tenen com a finalitat condicionar de forma “inadmissible” el poder legislatiu. Fonts dels socialistes interpreten en clau d’ingerència política el fet que el jutge García Castellón investigui ara el Tsunami per terrorisme i provi d’esquivar la llei d’amnistia, i veuen també en aquest marc les decisions del jutge del cas ‘Volhov’, Joaquín Aguirre, sobre la suposada trama russa del procés.

Tot plegat a 24 hores de l’inici del debat de la llei d’amnistia al Congrés dels diputats, l’últim abans que la norma arribi a Senat. Els diputats votaran les esmenes que han quedat vives del tràmit en comissió i previsiblement donaran llum verda a la llei amb els vots del PSOE, Sumar, ERC, junts, Bildu, PNB i BNG, 178 vots.

Publicitat

Malgrat els contactes, el PSOE no és partidari d’introduir noves modificacions al text. ERC i Junts mantenen vives esmenes que proven de salvar qualsevol interpretació extensiva per part dels jutges perquè l’amnistia no es pugui aplicar als investigats del Tsunami i dels CDR, així com a altres per causes com la ‘Volhov’.

Amb tot, la portaveu del PSOE, Esther Peña, ha afirmat aquest dilluns que ara per ara, i a 24 hores del debat de la llei d’amnistia al Congrés, “no hi ha sobre la taula cap canvi” respecte a la posició del PSOE sobre la llei d’amnistia.

Peña no ha tancat la porta a possibles negociacions amb ERC i Junts sobre les modificacions que pretenen els independentistes, però ha apuntat que els socialistes es troben còmodes amb el text que va sortir de la comissió de Justícia del Congrés.

Et pot interessar  Puigdemont reapareix i retrata la "gran farsa" de Sánchez: "No va de regeneració democràtica; va de regenerar les expectatives electorals d'Illa"

Pel que fa a les informacions sobre els vincles que el jutge Aguirre pretén demostrar entre l’independentisme i el Kremlin, Peña ha afirmat que el PSOE està analitzant “les informacions, les fonts i la veracitat” dels fets.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut