Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El PSC tanca la porta a la proposta de Colau per compartir l’alcaldia

El PSC justifica la negativa a la proposta de Colau perquè considera que "no s'entendria" i no contribuiria a "l'estabilitat i el rigor que l'Ajuntament de Barcelona i la seva ciutadania es mereixen"

|

- Publicitat -

La proposta que Ada Colau ha fet el matí d’aquest dimarts durant una entrevista a RTVE de partir-se l’alcaldia entre els comuns, ERC i el PSC no ha estat ben rebuda. Després que els republicans hagin desmentit que l’alcaldessa en funcions els ha traslladat aquesta opció, segons el que ha afirmat ella mateixa, ara són els socialistes els que tanquen la porta a una alcaldia a tres bandes.

El PSC justifica la negativa a la proposta de Colau perquè considera que “no s’entendria” i no contribuiria a “l’estabilitat i el rigor que l’Ajuntament de Barcelona i la seva ciutadania es mereixen”. Així ho ha exposat la número 3 dels socialistes, Laia Bonet, que ha considerat que la capital catalana necessita un “alcalde fort” per fer front als reptes de futur.

Publicitat

Els socialistes mantenen la candidatura de Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona i, aprofitant el moment, han fet una crida a totes les forces progressistes “a definir les seves posicions” de cara a la investidura i a actuar “amb generositat i humilitat”. Bonet insisteix que a Barcelona “s’ha votat canvi i s’ha votat progrés”, i ha tret pit dient que el PSC “és l’única força que pot aspirar a aglutinar una àmplia majoria per a la investidura que superi la política de blocs, garanteixi polítiques progressistes i eviti un front independentista que retorni als anys del procés”.

En aquest sentit, ha advertit que els socialistes han apostat des del primer moment per formar una majoria progressista a la ciutat, però ha lamentat que dirigents d’ERC com el president del Govern, Pere Aragonès o el dels republicans, Oriol Junqueras, hagin descartat aquesta via i s’hagin posicionat “a favor de crear un front independentista liderat per Xavier Trias”.

Et pot interessar  Illa es renta les mans en el 'cas Koldo': admet que va reunir-se una vegada amb Koldo García però afirma que el Ministeri no li va comprar res
Publicitat

Opinió

Minut a Minut