Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El PSC s’alinea amb el discurs d’odi de Ciudadanos i també critica el discurs de Borràs en l’acte sobre la Segona Guerra Mundial

Raúl Moreno es mostra crispat amb la menció als presos polítics per part de la presidenta del Parlament

Avatar
Agències 07/05/2021
Alícia Romero, Salvador Illa i Raúl Moreno (PSC), als passadissos del Parlament el 24 de març de 2021 (Horitzontal)

El portaveu adjunt de PSC al Parlament, Raúl Moreno, ha criticat que la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, hagi parlat dels presos de l’1-O en l’acte de commemoració del 76è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial. En una piulada a Twitter, Moreno ha titllat “d’indecent, irrespectuós i obscè” que Borràs hagi comparat “els presos polítics de la Segona Guerra Mundial amb la situació de Catalunya; més encara quan en l’acte t’estan escoltant dos testimonis directes de la guerra”. “Avui la presidenta del Parlament torna a no representar-nos a tots”, ha carregat Moreno.

Durant l’acte commemoratiu, Borràs ha lamentat que al segle XXI hi hagi “presos polítics i exiliats” i ha demanat prioritzar la “força de la raó, la democràcia i el pacifisme”. Ha fet una crida a construir un futur basat en el “respecte, la tolerància, els valors democràtics i el civisme” i “sense presos, exiliats, represaliats i conflictes bèl·lics”.

Abans que Moreno, també Cs ha criticat el discurs de Borràs per haver parlat dels presos i l’ha qualificat “d’indecència moral”.