Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

El PSC roba l’alcaldia de Parets del Vallès a ERC en una tensa moció de censura

Sumem Esquerres (Podemos i comuns), fins ara soci de govern d’ERC i Parets per la República-Junts, ha canviat de bàndol propiciant que prosperés la moció

Agències 27/01/2021
ERC ha fet pinya amb Jordi Seguer el dia de la moció de censura.

El socialista Francesc Juzgado ha recuperat l’alcaldia de Parets del Vallès un cop ha prosperat la moció de censura contra el ja exalcalde d’ERC, Jordi Seguer. Els socis de govern dels republicans, Sumem Esquerres, van presentar una moció contra el batlle en considerar que no s’estaven complint els acords establerts al maig del 2019. Ara, però, han pactat amb el PSC per seguir a l’executiu a canvi de cedir l’alcaldia a Juzgado, qui ja va assumir aquest càrrec entre 2018 i 2019.

La sessió plenària, que s’ha celebrat a la sala Bassart de l’edifici de la Cooperativa per garantir distàncies, ha estat plena de retrets entre els excompanys de govern, mentre a l’exterior mig centenar de persones han seguit l’acte amb aplaudiments i xiulades.

El cap de llista del PSC i exalcalde Francesc Juzgado era el candidat a l’alcaldia en la moció de censura que van registrar els socialistes i Sumem Esquerres. El suport de Sumem Esquerres (Podemos, comuns, NOPP i MES), encapçalat per Casandra García, era imprescindible, ja que fins ara era un dels tres socis de l’equip de govern municipal juntament amb Ara Parets ERC i Parets per la República-Junts per Catalunya.

El PSC, amb 7 regidors, era fins avui el principal partit de l’oposició i Sumem Esquerres, amb tres, formava part del govern municipal, juntament amb Ara Parets ERC, amb 5 regidors, i Parets per la República, amb 1 regidor. A l’oposició també hi ha Ciutadans, amb 1 regidor.

https://twitter.com/JSCVOriental/status/1354406730147516423