Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El PSC fa gala del seu estil roí a l’oposició i li pregunta a Aragonès si podrà continuar quatre anys amb la “fricció” al Govern

La portaveu del PSC ha mostrat el seu enuig amb ERC, i “dona a entendre” que podria estar irritada per l’acord dels d’Aragonès amb comuns, i no amb els socialistes

Avatar
Agències 23/11/2021
Pla mitjà de la portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, durant una roda de premsa al faristol. Imatge del 23 de novembre de 2021

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha emplaçat el president del Govern, Pere Aragonès, a decidir si pot continuar governant quatre anys amb la “fricció” entre ERC i JxCat o si hi ha “opcions millors”.

Romero ha insistit que el debat a la totalitat dels pressupostos ha evidenciat que la majoria de la investidura està “trencada” i també ho està la relació entre socis, amb el punt “àlgid” del discurs de Joan Canadell (Junts) que va provocar que consellers republicans marxessin de l’hemicicle. No obstant això, els pressupostos van prosperar, fet que devia molestar a la socialista.

Per tot plegat, creu que la legislatura no té gaire recorregut. D’altra banda, Romero ha criticat la “incoherència” dels republicans per negociar amb el PSOE els PGE i no parlar amb els socialistes pels comptes al Parlament.

Certament, Alícia Romero ha fet aquestes declaracions, qui saps si amb la mosca sota el nas pel fet que ERC hagi decidit pactar amb comuns els pressupostos, i no amb els socialistes.

Amb un to exaltat, la portaveu de PSC-Units va criticar els comptes de Giró al Parlament. No obstant això, no recordava que fins poques hores abans de la notícia que els comuns retiraven l’esmena a la totalitat, el PSC havia “allargat la mà” per pactar els pressupostos.