Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El PSC acusa Junqueras de voler “desacreditar” Illa amb el ‘cas Koldo’ perquè “li tenen una mica de por”

Parlon assegura que Illa "deixarà ben clara la seva gestió immaculada" davant les "presumptes acusacions" dels seus contrincants

|

- Publicitat -

El PSC acusa Oriol Junqueras de voler “desacreditar” la figura de Salvador Illa amb el ‘cas Koldo’ perquè “li tenen una mica de por”. Així ho ha assegurat aquest dilluns la portaveu dels socialistes catalans, Núria Parlon, després que el líder d’ERC hagi avisat que la corrupció serà “línia vermella” per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo. En roda de premsa després de l’executiva, Parlon ha defensat la “gestió immaculada” d’Illa quan era ministre de Sanitat i ha retret als seus contrincants que “no tenen res més a aportar en la campanya que desacreditar la seva imatge”. Els socialistes també han aprovat el seu programa electoral per a les eleccions del 12-M, que presentaran públicament aquest dimecres.

El mateix dia que Salvador Illa compareix a la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats, Núria Parlon ha assegurat que el líder del PSC “deixarà ben clara la seva gestió immaculada” davant les “presumptes acusacions” dels seus contrincants. “És trist que no tinguin propostes a fer i sempre treguin la corrupció en campanya electoral”, ha criticat.

Publicitat

Davant les afirmacions de Junqueras, la portaveu del PSC ha rebatut que el seu partit “mai no ha posat línies vermelles” a l’hora d’arribar a acords de governabilitat. I ha reiterat la seva disposició a l’entesa amb totes les formacions, excepte amb l’extrema dreta de Vox i Aliança Catalana.

“Des de l’inici Illa ha dit que l’única línia vermella és qui fomenta el discurs d’odi i plantejament en contra de la defensa dels drets humans”, ha insistit Parlon.

Finançament i llengua

L’executiva del PSC d’aquest dilluns ha aprovat el programa electoral amb el qual concorreran a les eleccions del 12-M, que presentaran públicament aquest dimecres. Parlon ha situat entre les prioritats un pacte de finançament “just” per a Catalunya, que ha assegurat que intentaran impulsar durant els primers 100 dies de Govern si Salvador Illa és elegit president de la Generalitat.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

Els socialistes també aposten per una “política lingüística transversal”, que Parlon ha assegurat que “dependrà directament de Presidència”. En aquest sentit, la portaveu del PSC ha destacat la “importància” que ha de tenir el català en el sistema educatiu, però també ha defensat el “trilingüisme”, perquè tots els alumnes surtin dominant l’anglès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut