Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PSC acusa els comuns de bloquejar els pressupostos perquè estan “en mode campanya electoral”

Romero fa una crida a no deixar caure els comptes "per la visió partidista i absolutament partidista d'alguns grups"

|

- Publicitat -

La portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, ha acusat els comuns de bloquejar els pressupostos perquè són “en mode campanya electoral”. Així ho ha dit durant la seva intervenció al debat sobre les esmenes a la totalitat, on ha remarcat que en altres pressupostos aprovats pels comuns sí que s’incloïa partides per al Hard Rock, a diferència dels actuals. “Què ha canviat? Doncs ha canviat que ara estem al final de la legislatura”, ha subratllat Romero, que ha insistit que “no s’entén la seva posició”. La portaveu ha dit que no es pot perdre els comptes “per culpa de la visió partidista i absolutament electoralista d’alguns grups parlamentaris”.

Sobre la proposta de comptes, Romero ha admès que no és la que haurien dissenyat els socialistes però l’ha donat per bona i ha recordat que la despesa creixia un 9%. A més ha defensat que el seu pacte per als comptes no és “per falcar el Govern” sinó per “afrontar els reptes de futur”. En aquest punt, la portaveu dels socialistes ha criticat que l’executiu “no governa, no lidera, no gestiona bé i no sap fer front a crisis com la de la sequera de manera efectiva”.

Publicitat

En qualsevol cas, Romero ha remarcat que la responsabilitat de trobar acords i aliances suficients per aprovar els pressupostos és del Govern, especialment quan és un executiu en minoria.

Més enllà de les crítiques als comuns, Romero també ha criticat la posició de Junts, a qui ha recordat que “fa 10 anys que governen amb ERC” i els ha assenyalat com a “corresponsables de totes les seves polítiques “.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"

També s’ha dirigit a la CUP i els ha retret que investissin a Carles Puigdemont el 2016, a Quim Torra el 2018 i a Pere Aragonès el 2021, tots els amb Junts dins del Govern, i els ha recordat que Junts és partidari de mesures com eliminar l’impost de successions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut