Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

El president de Castella-La Manxa posa de manifest que Catalunya “està en un altre planeta”

La crítica de Page cap a la Generalitat per no presentar-se a la conferència de presidents fa que aquest consideri que “Catalunya no és que sigui a Espanya. És a un altre planeta”

Agències 09/08/2020

El president de la Junta de Castella-La Manxa, Emiliano GarcíaPage, ha valorat en una entrevista a Europa Press, la presència del lehendakari Iñigo Urkullu en la passada reunió de la Conferència de Presidents de La Rioja, perquè va posar de manifest que la Generalitat de Catalunya “està en un altre planeta”.

“La presència d’Urkullu amb una actitud educada té un valor. Ha posat de manifest que la Generalitat de Catalunya no és que sigui a Espanya, és que és a un altre planeta. Per poder reclamar i fer-te escoltar s’ha de ser als llocs”, ha argumentat.

En aquest sentit explica que si el president de la Generalitat, Quim torra, hagués dit a La Rioja el mateix que va dir en roda de premsa a Barcelona, no ho hauria aplaudit, però ho hagués respectat.

GarcíaPage resta importància a la negociació prèvia del Gobierno amb el basc perquè Urkullu acudís a la trobada i ho emmarca en les peculiaritats del règim fiscal basc i navarrès.