Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l’ensenyament

Registren una nova llei de "llibertat educativa" que substitueix la Llei de Plurilingüisme que elimina el valencià com a llengua vehicular

|

- Publicitat -

La dreta i extrema dreta valenciana, formada pel PP i Vox, continuen avançant en el seu genocidi cultural al País Valencià per tal d’esborrar qualsevol tret identitari que no sigui l’espanyol. Les amenaces d’eliminar l’ensenyament en valencià finalment s’han complert, i el passat dimecres van confirmar la seva intenció que la llengua valenciana deixi de ser l’idioma vehicular de les escoles valencianes.

Així van anunciar-ho durant el debat sobre la tramitació d’una iniciativa legislativa popular (ILP) de l’entitat Hablamos Español que reclama que l’ensenyament en valencià deixi de ser obligatori i passi a ser voluntari, depenent doncs de la voluntat de cada família. Dijous al vespre, i de manera sobtada tal com ha informat el Diari La Veu, tant Vox com el PP van registrar a les Corts Valencianes la nova llei de “llibertat educativa”, la qual substitueix l’encara vigent Llei de Plurilingüisme aprovada pel Botànic.

Publicitat
Et pot interessar  Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló

La llei, doncs, estableix que en l’ensenyament hi haurà una “llengua base”, la qual podran escollir les famílies, i que és l’idioma en què volen que els alumnes reben les assignatures. Els alumnes també podran escollir si volen examinar-se en valencià o en castellà de les assignatures no relacionades amb la llengua.

D’altra banda, segons ha sabut el Diari La Veu, aprovar l’assignatura de valencià als sis cursos de primària suposarà l’obtenció automàtica del nivell A2, el B1 si se supera la secundària i el B2 si se supera el Batxiller. En aquest darrer curs, si obtenen un 7 o més de mitjana de valencià, obtindran el C1.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut