Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló

L'extrema dreta vol fer-lo caure en l'oblit al·legant que només representa "una part" de la societat valenciana

|

- Publicitat -

El feixisme està en auge al País Valencià, on el govern, format pel PP i Vox, està decidit a eliminar qualsevol referència antifeixista, independentista o valencianista. Després de censurar obres, llibres i revistes escrits en català, ara la dreta i l’extrema dreta apunten a les víctimes del feixisme, les quals volen esborrar de la història. Està passant amb el cas de Guillem Agulló, el jove assassinat per un grup de neonazis que simbolitza la resistència moderna antifeixista, que els feixistes de Vox volen fer caure en l’oblit al·legant que només representava “una part” de la societat valenciana.

El primer atac contra la memòria de Guillem Agulló ha consistit en eliminar el seu nom dels premis de convivència que es lliuraven cada 25 d’abril des del passat 2017, una decisió presa pel PP i Vox a les Corts Valencianes aquesta setmana. La proposta va ser de Vox que va argumentar que no volia un premi condicionat pel nom de Guillem Agulló; el PP va acceptant-la i, gaudint de la majoria que tenen, es va acabar aprovant.

Publicitat

El segon atac, aquest ara frustrat, pretenia retirar el passeig dedicat a Guillem Agulló als jardins de Vivers de València. Una proposta de Vox a la qual el PP volia donar suport; a última hora, i després de l’escàndol generat pel primer atac, els populars han decidit votar en contra la proposta, contradient l’anunci fet prèviament pel regidor de Parcs i Jardins de València i portaveu de Vox, Juanma Badenas. 

L’ultradretà havia assegurat el passat dijous que l’Ajuntament de València retirarà el passeig dedicat a Agulló, al·legant que l’homenatge al jove assassinat cruelment per un neonazi és “una imposició d’una part dels valencians” que, després de les eleccions del 28 de maig, “és la minoritària”. Per si aquestes barbaritats no fossin prou, el regiro ha afegit que “correspon denominar aquest passeig amb un nom que coincideixi amb el que la majoria de valencians pensen i senten”.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut