Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PP apel·la també al PSOE però no dona per perduts els vots del PNB

Sémper ha situat Junts "fora de la racionalitat política" i ha admès que és gairebé "impossible" arribar a cap acord amb ells

|

- Publicitat -

El dirigent del PP Borja Sémper ha defensat parlar amb tots els grups de cara a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, també amb el PSOE. “Estem condemnats a no entendre’ns?”, ha qüestionat Sémper en una entrevista a RNE, on ha negat que la seva apel·lació sigui només als diputats socialistes “incòmodes” amb l’actual escenari. Tot i aquesta crida, el popular ha negat que donin els vots del PNB per perduts. Al mateix temps, Sémper ha situat Junts “fora de la racionalitat política” i ha admès que és gairebé “impossible” arribar a cap acord amb ells. Tot i això, ha reivindicat obrir “un procés de converses institucionals” amb els grups de la cambra.

Sémper ha reconegut que és “complicat” que Feijóo tingui una majoria per a ser investit president, però “no és impossible”. “L’alternativa és quedar-se de braços plegats a casa”, ha dit, per justificar l’intent. Sobre la seva crida al PSOE, Sémper ha reivindicat que els dos grans partits puguin actuar amb “grandesa” i “profunditat de debat”. “Espanya no ha d’afrontar una reforma del sistema sanitari? I educatiu?”, ha posat com a exemple de carpetes que creu que s’haurien d’obrir. I ha dit, també, que “fa massa temps” que es parla del referèndum d’autodeterminació, l’amnistia i els indults. “Cal corregir l’agenda”, ha sostingut.

Publicitat

Preguntat per quin sentit té, aleshores, reunir-se amb Junts, el dirigent del PP ha dit que s’ha de parlar amb tothom, malgrat que els de Jordi Turull tenen com a prioritat la independència. Un fet, segons Sémper, que els situa “fora de la racionalitat política”.

Després que Sumar hagi cedit dos diputats a ERC perquè tingui grup propi, i que hi hagi la possibilitat que el PSOE faci el mateix amb Junts, Sémper ho ha censurat. Ha advertit que és “una mica frau” i que “força les costures de la norma”. “Altera el resultat de les eleccions, el maquilla”, ha afegit. I ha recordat que també “suposa una càrrega pública per a les arques públiques”.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

El petó forçat de Rubiales

Sobre el cas Rubiales, Sémper ha demanat que dimiteixi o que el facin dimitir. I ha dit que el govern espanyol té ara “una patata calenta que ha de resoldre” i que no sembla que l’estigui responent “amb la contundència i la claredat que cal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut