Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Parlament presidirà la xarxa europea d’assessorament científic i tecnològic als parlaments

|

- Publicitat -

El Parlament presidirà el 2023 l’European Parliamentary Technology Assessment (EPTA), que reuneix les oficines i els organismes que assessoren els parlaments en matèria científica i tecnològica. La presidència actualment l’ostenta Alemanya, i el lliurament formal a Catalunya serà el 19 d’octubre al Bundestag, a Berlín. Serà la segona vegada que la cambra catalana exerceix la presidència de l’ens després que ja ho fes el 2012. Durant el 2023 el Parlament acollirà les dues trobades anuals de l’EPTA, la que reuneix els directors de les oficines i la del consell de l’òrgan, que coincideix amb la conferència anual.

En la darrera reunió de directors de l’EPTA, a Karlsruhe (Alemanya), es va aprovar per unanimitat que el Parlament de Catalunya presideixi aquest òrgan, en què és representat pel Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT), creat el 2008.

Publicitat

Actualment l’EPTA és integrat per organismes de 25 parlaments, tretze com a membres de ple dret, entre els quals els de Catalunya, Espanya, França, el Regne Unit, Alemanya o el Parlament Europeu, i dotze com a associats, entre els quals els de Portugal, Lituània, els Estats Units, Corea, el Japó o el Consell d’Europa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut