Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

El Parlament impulsarà un servei de protecció contra l’espionatge digital

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha acordat posar en marxa un servei de protecció contra l’espionatge digital a la cambra catalana arran del ‘Catalangate’. A banda del servei de protecció, la Mesa també ha aprovat presentar una denúncia en nom dels diputats afectats i organitzar jornades formatives de ciberseguretat per als diputats i treballadors de la cambra.

Publicitat

Les mesures acordades tenen per objectiu denunciar la “greu vulneració dels drets fonamentals” que suposa l’espionatge a ciutadans. A banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha enviat una carta amb el dossier del cas a cambres legislatives europees, organismes internacionals i mandataris amb qui ha mantingut contactes.

La presidenta també ha proposat crear un grup de treball vinculat a la Comissió d’Afers Institucionals per estudiar la seguretat dels sistemes informàtics dels diputats davant de possibles ciberatacs. A més, la Junta de Portaveus ha aprovat una declaració amb el suport d’ERC, Junts, CUP i En Comú Podem per denunciar el ‘Catalangate’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió