Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Marroc avisa que Espanya “coneixia l’alt preu de subestimar-los”

|

- Publicitat -

El ministre marroquí d’Estat de Drets Humans i Relacions amb el Parlament, Mustafá Ramid, ha assegurat que Espanya “sabia que el preu de subestimar el Marroc és molt alt”. Ha lamentat així que Espanya no hagi respectat “el bon veïnatge” amb el Marroc, segons ell, en “acollir” el secretari general del Front Polisario, Brahim Ghali. “La recepció per part d’Espanya del líder de les milícies separatistes del Polisario, sota una identitat falsa, sense tenir en compte les relacions de bon veïnatge que requereixen coordinació i consulta, o almenys cuidant d’informar-ne el Marroc, és un acte irresponsable i totalment inacceptable”, ha escrit Ramid en el seu perfil de Facebook.

L’arribada a Espanya d’aquest líder ha pogut ser el detonant de l’arribada massiva de migrants a la ciutat de Ceuta: el Govern marroquí ja va avisar fa una setmana que l’acolliment de Ghali a Espanya per raons humanitàries podria tenir conseqüències. “Què esperava Espanya del Marroc en acollir al líder d’una banda que es va aixecar en armes contra ella?”, ha qüestionat el ministre marroquí. I s’ha preguntat “què hauria perdut Espanya si hagués consultat el Marroc sobre l’acolliment d’aquest individu” i “per què Espanya no va anunciar la presència en el seu territori de l’individu en qüestió, amb la seva veritable identitat”.

Publicitat

Segons ell, el fet de no haver informat el Govern marroquí de l’arribada de Ghali podria ser “una prova de la seva consciència (d’Espanya) que l’acte comès és contrari a les bones relacions de veïnatge”. “I si fos el Marroc qui cometés aquest acte?”, ha afegit. Ramid ha lamentat que Espanya hagi “preferit” la seva “relació amb el Polisario i el seu mentor, Algèria”, a la seva relació amb el Marroc. Per al ministre, el Marroc “ha sacrificat molt en nom del bon veïnatge, que “hauria de ser objecte d’especial atenció per part dels dos veïns”.

A més, Ramid ha defensat que el Marroc està en el seu “ple dret” de fer saber a Espanya la “magnitud del seu sofriment en nom d’aquest bon veïnatge” i que no acceptarà “cap subestimació”, per tal que “revisi la seva política i les seves relacions amb el seu veí i respecti els seus drets com respecta els seus”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut