Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El jutge Garzón: “No es pot acreditar que hi ha rebel·lió ni sedició”

També assegura que Puigdemont serà immune un cop sigui elegit eurodiputat encara que no tingui l'acta

|

- Publicitat -

El jutge Baltasar Garzón ha visitat aquest matí els estudis de Rac1. L’exmagistrat ha estat contundent a l’hora de defensar que no hi ha rebel·lió ni sedició al judici farsa: “l’element nuclear d’aquests delictes no existeix per molt que s’emprenyin a defensar-la. La declaració de Trapero ha estat definitiva. No hi ha violència.

“A més, Garzón ha afegit que la judicatura espanyola està interpretant d’una forma equivocada l’element de la violència: “s’està analitzant el que creien que pensaven molts. S’estan aplicant excessivament les normes” i ha conclòs: “no veig elements suficients ni crec que es puguin acreditar els requisits perquè s’emetin una sentència per rebel·lió o sedició consumats”.

Publicitat

Així doncs, pel jutge, si l’acusació no prova els delictes “no poden aconseguir una sentència condemnatòria”. En canvi creu que hi pot haver “condemnes per delictes com la malversació o danys”.

Garzón també ha criticat la situació dels presos polítics: “la presó provisional s’ha de modificar. I en el cas del procés no entenc que estiguin en presó provisional. Avui en dia hi ha mecanismes més que suficients per assegurar-se que els acusats no fugiran”.

La immunitat de Puigdemont si és eurodiputat

Garzón també s’ha pronunciat sobre Carles Puigdemont si és eurodiputat: “no està clar quina són els límits i l’abast de la immunitat dels europarlamentaris. Hi ha diversos criteris. L’evidència és que s’és parlamentari electe després de les eleccions i, per tant, la immunitat ja hauria de prevaldre a partir d’aquell moment”. Així, també ha recordat que si en Puigdemont fos detingut quan anés a recollir l’acte de diputat “hauria de ser posat immediatament en llibertat”. No es podria impedir, segons el magistrat, que Puigdemont recollís l’acta: “crec que des de l’elecció no es pot prescindir de la condició d’immunitat parlamentària”.

Et pot interessar  Puigdemont comunicarà si es presenta com a candidat el 12-M en un acte des d'Elna
Publicitat

Opinió

Minut a Minut