Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Grup Koiné alerta sobre el veritable objectiu del bilingüisme a Catalunya

Asseguren que s’amaga un “procés accelerat de substitució lingüística per crear una Espanya homogènia”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 30/06/2021
La presentació per part del Grup Koiné del manifest 'Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent' que ha tingut lloc al Paranimf de la UB, el 31 de març del 2016 (horitzontal).

El col·lectiu en defensa de la normalització lingüística en una Catalunya independent, el Grup Koiné, ha compartit una interessant reflexió sobre el bilingüisme instaurat a Catalunya.

En una piulada, l’organització assegura que “els països de llengua catalana no són bilingües”, matisant que aquests són “bilingüitzats“, en aquest cas per Espanya. Per tant, segons el Grup Koiné, “el bilingüisme no hi és inherent, sinó que amaga un procés accelerat de substitució lingüística que té com a objectiu una Espanya homogènia i mononacional“. Ni tan sols amb la immersió lingüística a les escoles s’evita que bona part dels joves de Catalunya parlin entre ells en castellà, un fet que preocupa el Grup Koiné, que fa menys d’un mes insistia en la importància de mantenir la llengua com a “element troncal del país”.