Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern vol que el traspàs de Rodalies comenci a avançar

Capella i Vilagrà treballen amb l'objectiu de constituir l'empresa mixta amb Renfe durant el primer semestre de l'any, i celebrar la comissió política amb Puente el febrer

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat no vol eternitzar el traspàs de Rodalies i, per això, treballa amb l’objectiu que l’empresa pública amb Renfe per gestionar el servei de Rodalies es constitueixi durant la primera meitat d’aquest any. Així ho ha detallat la consellera de Territori, Ester Capella, acompanyada de la vicepresidenta del Govern i consellera de Presidència, Laura Vilagrà, abans de començar la jornada de treball pel traspàs integral de Rodalies al Palau de Pedralbes.

La consellera i també vicepresidenta Laura Vilagrà ha comentat que la comissió política amb la consellera Capella i el ministre de Transports, Òscar Puente, se celebrarà entre la segona i tercera setmana de febrer. La trobada, segons ha apuntat, també ha de servir per crear les comissions tècniques per abordar qüestions més específiques com l’encaix jurídic o el finançament, entre d’altres.

Publicitat

Segons la vicepresidenta, l’objectiu és fer una “preparació minuciosa i estratègica perquè no sigui un traspàs ‘fake'” i sigui “exemplar”. “Ara es tracta de desplegar l’acord polític que vam subscriure”, ha continuat en declaracions als mitjans just a l’inici de la trobada. Vilagrà ha afegit que cal “concretar l’operativa” i ha recordat que fins ara s’ha nomenat un comissionat amb experiència a Rodalies, en referència a Pere Macias; i s’han fet passos previs a mig i llarg termini com per exemple la formació dels maquinistes i mecànics que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú.

En la mateixa línia, la consellera de Territori, Ester Capella, ha detallat que la reunió de la comissió política per al traspàs de Rodalies servirà també per crear les comissions executives que hauran d’abordar aquest procés des del punt de vista de la creació de l’empresa mixta o les infraestructures.

Et pot interessar  La CUP titlla de "molt greu" que el Govern no informés de la renovació amb Hard Rock enmig de les negociacions de pressupostos

“Haurem d’analitzar trams, trens totes les infraestructures que afecten Rodalies, com es fa el traspàs del personal i la planificació, el finançament i també jurídicament aquest traspàs pas a pas”, ha detallat. “En definitiva, que aquest any comencin a passar coses importants”, ha sentenciat.

La consellera ha subratllat que en l’inici del traspàs el viatger ha de començar a percebre una millora en la comunicació de les incidències. “El primer que han de notar és en la informació, com es tracta el ciutadà i com se li informa i pugui prendre decisió. No pots esperar dues hores un tren i ningú digui ase ni bèstia”, ha dit Capella, que ha contraposat el model amb el FGC. “La informació és impecable des de tots els àmbits de la comunicació, des de les xarxes fina a l’andana”, ha defensat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut