Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Govern, satisfet amb la reforma del Codi Penal: “Resta força repressiva a l’Estat”

|

- Publicitat -

El Govern s’ha mostrat “satisfet” amb la reforma del Codi Penal espanyol. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha valorat que “els canvis resten força repressiva a l’Estat”, després de la derogació de la sedició i les modificacions al delicte de malversació.

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha afegit que la reforma fa que sigui “una mica més difícil” la persecució a la dissidència política per part de l’Estat. Tot i que el Govern vegi que la modificació del Codi Penal sigui “un avenç” respecte on s’estava, Plaja ha subratllat que no quedarà una legislació “exemplar”. Plaja ha reiterat que l’1-O no va ser delicte; tanmateix, la reforma sí que castiga fets com el referèndum de 2017.

Publicitat

No és una celebració unànime. Diverses veus de l’independentisme com l’ANC, el Consell de la República, Junts i la CUP s’han mostrat categòricament en contra de la reforma dels desordres públics i de la malversació.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut