Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Govern promet repetir les proves amb mitjans propis després de rebre gairebé 2.700 queixes pel caos a les oposicions

La secretària d'Administració i Funció Pública, Alícia Corral, diu que presentaran una proposta de nou calendari per abordar els exàmens de les convocatòries afectades aquest dijous

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat dona per fet que haurà de repetir diverses proves de les realitzades el passat dissabte, 29 d’abril, tot i que amb mitjans propis i no pas amb mitjans subcontractats, per evitar un “caos” com el que van patir els opositors el cap de setmana passat. L’executiu català ha rebut gairebé 2.700 queixes, concretament 2.691, d’opositors i opositores, a la pàgina web que va habilitar per tal que els examinats exposessin les incidències que van patir durant els processos.

La secretaria d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral, és la que ha detallat que la repetició de les proves es durà a terme amb mitjans propis i no pas subcontractats, tot assegurant que aquest dijous, 4 de maig, presentaran una proposta de nou calendari per abordar els nous exàmens de les convocatòries afectades. “Naturalment, seran com més aviat millor”, ha indicat Corral.

Publicitat

D’altra banda, el Govern continua estudiant les mesures a emprendre contra l’empresa subcontractada per a l’organització de les proves, Cegos. De moment, l’empresa s’enfronta a una multa d’almenys 75.000 euros, així com a la rescissió del contracte i a haver de tornar els diners que l’executiu havia pagat fins al moment dels exàmens, mesures que formen part del contracte firmar amb els gestors. “Hem perdut absolutament la confiança amb aquesta empresa. L’executiu català, a banda de sancionar l’empresa, també va destituir la directora general Funció Pública, Marta Martorell.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s’ha reunit amb representants d’organitzacions com Comissions Obreres, UGT i IAC-Catac, mentre aquests continuen a l’espera de conèixer el nou calendari que plantejarà el Govern i reclamant solucionar ràpidament aquest desajust que afecta 13.581 treballadors de la Generalitat estaven convocats a les proves.

Et pot interessar  Les oposicions a docents arranquen a Catalunya amb prop de 18.000 aspirants a 9.344 places

“A CCOO no hem demanat cap dimissió perquè el que volem són solucions”, ha ressaltat davant la premsa Manel Pulido, coordinador de l’àrea pública de CCOO. En aquest sentit, ha reconegut que hi ha “molts processos afectats” però cal salvar-ne el màxim possible. Per la seva part, Assumpta Barbens, portaveu IAC-Catac, ha apostat salvar també els exàmens on les incidències no hagin sigut tan greus com per recórrer tot el procés. En el seu cas, ha apostat per assegurar que les proves que es repeteixin es facin bé i tot plegat acabi “com més aviat millor”.

En la mateixa línia, Iolanda Adroher, secretaria sector d’administració a la Generalitat de la UGT, ha recordat que hi ha aspirants que fa molts anys que es preparen aquestes proves, que ara han quedat enlaire. “Hi ha d’haver una resposta àgil i un calendari concret aviat”, ha demanat. Aquest dijous està prevista una nova compareixença de la consellera Laura Vilagrà en la que s’explicarà els detalls de la recollida de queixes i el calendari per repetir les proves.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut