Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Govern crea un web per recopilar les incidències de les oposicions que estarà en funcionament fins divendres

El formulari busca obtenir el màxim d'informació possible i no hi haurà resposta personalitzada a les comunicacions

|

- Publicitat -

El Govern ha creat un web per recopilar tota la informació relacionada amb les incidències del concurs oposició celebrat aquest dissabte. Aspirants i sindicats van denunciar desorganització, retards, cancel·lació d’exàmens i violacions de l’anonimat de les proves on estaven convocades 13.581 persones.

Publicitat

L’Executiu va apuntar que podien ser imputables a l’empresa a qui es va subcontractar la gestió d’aquests exàmens per estabilitzar el personal. Ara, amb la creació del nou web, l’Executiu respon a la petició dels sindicats de recopilar informació per conèixer l’abast de les incidències. El formulari estarà a disposició dels aspirants afectats pels errors logístics en el procés d’oposicions quatre dies, des d’aquest dimarts fins divendres.

En paral·lel, la Generalitat també contrastarà les dades rebudes a través d’aquest nou canal de comunicació amb l’empresa encarregada de l’organització, Cegos, i amb els sindicats.

Et pot interessar  Vilagrà compareixerà a petició pròpia al Parlament per les irregularitats de les oposicions

Segons la Direcció General de Funció Pública, s’han detectat incidències en el desenvolupament de l’organització d’aquestes proves selectives que podrien afectar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública. Les proves de concurs d’oposició afectades són les convocatòries amb número de registre 600, 643, 650 i 700.

El formulari busca avaluar de forma objectiva les incidències que han tingut lloc i, en conseqüència, prendre decisions respecte a les convocatòries i, per tant, de moment no es donarà resposta personalitzada a les comunicacions rebudes.

El mateix dissabte de les proves, la Generalitat ja va demanar disculpes a les persones afectades i va anunciar que depuraria responsabilitats per les incidències de la realització de les oposicions. Funció Pública assenyala que l’empresa encarregada de dur a terme l’organització de les proves ha obert també una investigació interna per aclarir els fets.

Reclamen la dimissió de Vilagrà

Els problemes durant la realització de les proves han generat crítiques entre l’oposició i alguns partits i sindicats han reclamat la dimissió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de qui depèn la cartera de Funció Pública.

Sindicats com IAC-CATAC van denunciar que l’administració no va fer seguiment de les proves i que l’empresa, que no té seu a Catalunya, va buscar a través d’una ETT personal que parlés català per supervisar els exàmens.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió