Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VIDEO | ERC desconfia dels acords de Junts amb el PSOE: “Hi ha molta lletra petita”

Els republicans avisen que "a qui tenim davant negociant és al PSOE" i recorden que ells ja tenen "cert recorregut" parlant amb el PSOE

|

- Publicitat -

ERC manté les distàncies amb Junts i els acords als quals arriba amb el PSOE. Mostrant-se desconfiats, els republicans han apuntat que “hi ha molta lletra petita” en els pactes que Junts ha tancat a última hora amb el PSOE a canvi de salvar els decrets de mesures socials que es votaven ahir al Senat espanyol. La número 2 d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha assegurat que “algunes de les coses” acordades entre Junts i el PSOE ja les havien negociat anteriorment els republicans amb els socialistes.

Jordà ha reivindicat que Esquerra ha negociat “fets”, com ara el traspàs de l’ingrés mínim vital, que cada comunitat autònoma el podrà gestionar si ho demana, o l’execució dels pressupostos. Així, ha replicat les declaracions de la presidenta de Junts, Laura Borràs, avisant que “a qui tenim davant negociant és al PSOE”, i etzibant que els republicans “no estan a P1 de negociar amb el PSOE, ja hi tenim un cert recorregut”.

Publicitat

La republicana ha celebrat l’acord de Junts com una fita, afegint que ells les volen totes, però ha alertat que l’acord anunciat és, precisament, l'”enunciat” d’una “voluntat” de Junts per Catalunya. “Aquí darrere hi ha molta lletra petita, aquí darrere el Govern del país hi ha de dir la seva” ha apuntat Jordà. Amb tot, la diputada ha assenyalat que el principal objectiu d’ERC, que entén que és el mateix que el de Junts, és “la defensa de Catalunya”. Per això, ha insistit que ERC estarà en “tot allò que ajudi en la defensa dels catalans”

“Segur que es podria haver negociat més, però nosaltres estem molt orgullosos del que hem acordat“, ha sentenciat. També ha mostrat dubtes sobre la proposta de sancionar o premiar les empreses que van marxar de Catalunya durant el procés. Ha afirmat que és un “titular”, “parlar per parlar”, ha apuntat. “Com ho aterrem? Al final és soroll”, ha refermat.

Et pot interessar  Puigdemont avisa que l'abstenció i la "divisió" de l'independentisme "ajudarà Illa a ser president"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut