Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El govern espanyol nega un tracte de favor al corredor atlàntic, malgrat els endarreriments crònics al corredor mediterrani

|

- Publicitat -

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha negat taxativament que el govern espanyol estigui donant un tracte de favor al corredor atlàntic —que passa per Madrid— malgrat que la inversió de 16.000 milions d’euros és vuit vegades superior a la que ha rebut el mediterrani des de 2018. Lluny de fet autocrítica Sánchez ha provat d’alliçonar el diputat de la CUP Albert Botran que ha acusat el govern espanyol de “negligència” per l’escàndol de les inversions al corredor mediterrani.

“Si el que molesta és que s’inverteixi a altres territoris faci-s’ho mirar, perquè la prosperitat d’un no pot anar en detriment d’altres”, ha replicat la ministra espanyola. Per la seva banda, Botran ha argumentat que els endarreriments crònics van “en contra de l’articulació econòmica dels Països Catalans” i que es contraposen amb l’anunci de la pluja de milions al corredor atlàntic. Així mateix, el cupaire ha recordat que diversos ministres socialistes han promès anteriorment grans inversions sobre el corredor mediterrani que no s’han complert.

Publicitat

“Un impuls sense precedents”

La ministra ha negat cap “negligència” i ha afirmat que el seu govern està donant “un impuls sense precedents” al corredor mediterrani. “Des del 2018 hem incrementat la seva longitud en 254 km, 51 a Catalunya, i hem invertit més de 2.000 milions d’euros, 676 a Catalunya”. “De cap manera es prioritzen les actuacions d’un corredor sobre un altre”, ha dit.

“No sé si el problema és que invertim al corredor mediterrani o que invertim també a altres comunitats autònomes“, ha dit, però “estem donant un impuls decisiu al corredor mediterrani”, i “vostès proclamen la relació fraternal entre els pobles, però no sabem si en realitat no ho pensen respecte a altres espanyols”.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut