Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El govern espanyol dona 20 dies a l’alcaldessa de Ripoll perquè enviï un informe exhaustiu sobre la gestió del padró

Demana com es tramiten els expedients, quins requisits s'exigeixen i quins són els terminis, després d'haver detectat retards

|

- Publicitat -

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Carles Prieto, ha demanat explicacions a l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, sobre la gestió de l’empadronament al municipi. Ho ha fet després de les informacions aparegudes en els darrers dies a ‘El Periódico’ i que apunten que la batlle hauria modificat el procés i els protocols per dilatar-lo al màxim. El govern espanyol ha donat 20 dies hàbils al consistori perquè presenti un informe sobre com s’està exercint aquesta competència i com s’estan complint la normativa estatal vigent. També ha sol·licitat dades sobre com s’estan tramitant aquests expedients, quins requisits s’exigeixen i quin és el termini de resolució de les peticions.

En una atenció als mitjans posterior a la Junta Local de Seguretat de l’Hospitalet de Llobregat, Prieto ha explicat que la subdelegació del govern espanyol a Girona ha enviat la carta a l’Ajuntament de Ripoll a instàncies seves per conèixer el detall de l’actuació municipal al voltant dels empadronaments. “Volem veure si es compleix la legalitat, i els hem donat 20 dies perquè expliquin com es fan els procediments i si estan reglats segons la jurisdicció vigent”, ha detallat.

Publicitat

La documentació hauria de determinar si els terminis “estan justificats” després de detectar retards. En cas que no hi hagi resposta o que no s’ajusti a la legislació, es traslladarà la situació a l’advocacia de l’Estat per conèixer quins són els següents passos a seguir.

Prieto s’ha mostrat amoïnat pels “discursos d’odi contra la convivència”, més encara quan, destaca, la nostra societat cada cop és més diversa i plural. “Discursos com el de l’alcaldessa de Ripoll em preocupen, com també els d’alguns representants del Partit Popular que governen en comunitats autònomes, algunes amb Vox”, ha afegit.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut