Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La resposta del Govern davant les escandaloses dades d’inversions: “Estem abandonats”

|

- Publicitat -

Davant les escandaloses dades del maltractament del Gobierno cap a Catalunya en aquesta ocasió per les inversions és evident i així ho han deixat plasmat en les dades: L’Estat va executar un 35,8% de les inversions pressupostades a Catalunya en l’any 2021, fins als 740 milions d’euros, a Madrid la xifra es va elevar un 184% per sobre del previst, fins als 2.086 milions d’euros. La Generalitat ha posat damunt la taula el malestar, davant del terç de les inversions previstes a Catalunya per al 2021. Patrícia Plaja, ha qualificat les dades d’una “mostra clara de menysteniment cap als catalans” i ha anunciat que el Govern havia fet un requeriment formal “d’explicacions”.

En aquest sentit, Plaja ha manifestat que la petició no hauria d’existir, ja que és quelcom bàsic: “demanem que es tracti els ciutadans de Catalunya igual que es tracta els de la resta de l’Estat” i finalment, ha conclòs: “La constatació és que l’Estat ha abandonat els ciutadans catalans”, ha retret.

Publicitat

Unes dades lamentables i incendiaries que han aixecat polseguera tant a xarxes socials com pels membres del Govern. El cap de l’executiu català, Pere Aragonès, s’ha pronunciat a primera hora a través d’una piulada: “Davant d’aquestes xifres inacceptables, cal que la ministra de Transports doni explicacions immediates a la ciutadania de Catalunya”.

En aquest sentit, l’activista, Antonio Baños, n’ha fet befa a través de la seva ironia tan característica: “Són dades sorprenents! Mai no ho hagués pensat! Crec que hauríem de demanar educadament un millor finançament”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut