Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El Govern destina 12 MEUR a estimular la creació de llocs de treball i el desenvolupament local

El SOC dedica 3,7 MEUR a un programa específic per les 12 comarques amb més necessitats d'equilibri econòmic

|

- Publicitat -

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha posat en marxa programes per valor de 12 milions d’euros per estimular l’activitat econòmica en l’àmbit local, mitjançant plans de desenvolupament i altres actuacions adreçades a incentivar la creació de llocs de treball.

Una de les actuacions més destacades és el programa ‘Treball a les comarques’, dotat amb 3,7 milions d’euros, per mitjà del qual els ajuntaments de les dotze comarques amb més necessitats de reequilibri territorial poden optar a finançament per generar ocupació i enfortir l’activitat econòmica.

Publicitat

Les comarques beneficiàries són l’Alt Urgell, l’Anoia, el Baix Ebre, el Baix Penedès, el Berguedà, el Montsià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Ripollès i la Terra Alta.

Els projectes finançats s’adrecen tant a aturats com a les empreses que conformen el teixit productiu del territori, especialment en els sectors estratègics específics de cada àrea geogràfica. El termini de presentació de les sol·licituds acaba el pròxim 7 d’agost.

Paral·lelament, el SOC també manté oberta la convocatòria del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local. Aquesta iniciativa finança la incorporació de professionals als ajuntaments per treballar en el desenvolupament de plans d’acció econòmica. En aquest programa, el SOC destina 1 milió d’euros a la incorporació de nous professionals i 6 milions més per renovar les contractacions ja fetes.

Finalment, també té en marxa, fins al 7 d’agost, el termini de presentació de sol·licituds pel Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica. La iniciativa, amb un pressupost d’un milió d’euros, ofereix suport tècnic i financer a les entitats locals per dissenyar, planificar i executar accions en matèria d’ocupació i desenvolupament econòmic.

Et pot interessar  Torrent afirma que les xifres rècord d'ocupació d'abril "demostren la robustesa" del mercat laboral català

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut