Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Govern demana al TSJC prorrogar almenys 14 dies més les restriccions covid vigents

|

- Publicitat -

El Govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya prorrogar 14 dies més les restriccions vigents, amb toc de queda a 124 municipis. Les mesures, que van entrar en vigor el 24 de desembre, s’havien fixat fins al 7 de gener.

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada demà pel Procicat, en una resolució que s’enviarà al TSJC.

Publicitat

En la reunió d’aquesta tarda, la comissió delegada de la covid-19 ha actualitzat també la llista de municipis de 10.000 habitants en els quals s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna.
La nova proposta inclou un total de 124 municipis, vuit més.

D’aquesta forma s’incorporen Alcarràs, Castell-Platja d’Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt, Torroella de Montgrí i Vilanova i la Geltrú. D’altra banda, es mantenen els nou municipis illa que hi ha en la resolució vigent.

La restricció de la mobilitat nocturna es vol continuar aplicant d’1 de la matinada a 6 del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en el públic.

Pel que fa a la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut