Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Govern creu que Soteras “no és la persona més adient” per presidir la Federació Catalana de Futbol

El Govern creu que la "resposta inicial" de la federació catalana "no ha estat a l'alçada"

|

- Publicitat -

El Govern considera que el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras “no és la persona més adient” per presidir l’entitat perquè “no ha estat l’alçada” amb el cas Rubiales. “No voler reconèixer la gravetat dels fets els converteix en còmplices. Les persones que giren la mirada i no fan res perquè no tornin a succeir, vol dir que tenen connivència amb actituds masclistes i amb els agressors en els casos més greus. No tenim la pell fina, diem que s’ha acabat”, ha argumentat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Tot i així, ha respost que el Govern “no posa ni treu presidents” de la Federació.

El Govern creu que la “resposta inicial” de la federació catalana “no ha estat a l’alçada” de la gravetat dels fets. No ha tingut, segons Plaja, ni la contundència ni les formes necessàries. I ha afegit que tampoc ha representat el sentit majoritari de la societat.

Publicitat

“Avui és el dia per dir: s’ha acabat. No tenim la pell més fina. Hem dit prou a actituds masclistes i comentaris que són assetjament. Prou de ser agredides pel simple fet de ser dona”, ha denunciat Plaja.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, van citar ahir dilluns al Palau de la Generalitat el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, que fins divendres era també un dels vicepresidents de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). En aquesta reunió, Vilagrà i Caula van demanar a Soteras més contundència davant el presumpte cas d’agressió sexual del president de la RFEF, Luis Manuel Rubiales, envers la jugadora de la selecció espanyola Jennifer Hermoso. Hores després els presidents territorials de la RFEF van demanar, en un comunicat, la dimissió de Rubiales.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut