Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El Govern aposta per accelerar l’Acord de Claredat: “És la manera d’avançar i enfortir la posició a favor del referèndum”

|

- Publicitat -

El Govern té la intenció d’accelerar l’Acord de Claredat les setmanes vinents. Així ho ha expressat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, 13 de desembre. Malgrat que la proposta per l’autodeterminació feta pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, a finals de setembre no va aprovar-se en el debat de política general, els republicans volen reprendre-la de nou, especialment després que el passat dilluns 12 de desembre fixessin les condicions que volen proposar a la Moncloa per celebrar el referèndum.

Plaja ha afirmat que la proposta d’Esquerra “va en la línia” del que defensa el Govern, remarcant que la proposta és d’un partit, i que el Govern “valora molt positivament” que una formació independentista faci propostes concretes i que vagin en la línia de l’Acord de Claredat. “És la manera d’avançar i enfortir la posició a favor del referèndum”, ha subratllat.

Publicitat

Entre les condicions que ERC va explicar ahir en la seva proposta de ponència política, s’inclou un referèndum amb almenys un 50% de participació i un 55% de suport al ‘sí’ per “negociar” la independència, tal com es va fer a Montenegro, així com el compromís del govern espanyol de seure a negociar en cas que guanyi el ‘sí’. Els republicans emmarquen aquesta via en l’Acord de Claredat que va plantejar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el debat de política general a finals de setembre.

Plaja ha apuntat que l‘executiu vol la “major implicació” en l’Acord de Claredat per tenir la “màxima força” possible davant l’Estat. És per això que el Govern espera “donar forma” a l’Acord, perquè “agafi ritme” les properes setmanes.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

Per altra banda, respecte a les declaracions del ministre de Presidència espanyol, Félix Bolaños, el qual ha tancat de males maneres la porta a la celebració d’un referèndum, tot insistint en la idea que el referèndum de l’1-O va constituir un delicte, Plaja ha optat per treure’ls importància. “I què? Ha dit que no a tantes coses que després han acabat passant”, ha etzibat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut