Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Govern aborda propostes energètiques amb els comuns en el marc de la negociació dels pressupostos

|

- Publicitat -

El Govern continua avançant en les negociacions per tenir els pressupostos llestos i poder presentar-los a debat parlamentari en el termini corresponent i que s’aprovin abans que acabi l’any. Des de la setmana passada, l’executiu d’Aragonès manté reunions tècniques amb els principals partits a l’oposició i potencials suports dels comptes. El grup amb què més han avançat les reunions és En Comú Podem, amb qui han començat les negociacions formals per encarar els comptes. Les primeres qüestions i propostes que abordaran pertanyen a l’àmbit energètic.

Els comuns van presentar al Govern, en la seva tercera reunió tècnica, un pla en el qual consten fins a 7 eixos per encarar la negociació dels pressupostos i fer front a l’augment del cost de vida. Un dels eixos del pla dels comuns és “la sobirania energètica“, demanant posar en marxa l’empresa pública d’energia “com a comercialitzadora”, així com el pla Catalunya Brilla, amb un desplegament massiu de plaques solars a llars vulnerables; la instal·lació de plaques solars en comunitats i bonificacions per a la instal·lació de renovables, entre altres mesures.

Publicitat

A la tarda, aprofitant el ple del Parlament, el Govern té previst trobar-se amb el PSC i després amb Junts per continuar les converses sobre els comptes. Amb aquests grups, però, l’executiu català no preveu entrar tan en detall, argumentant que PSC i Junts encara no han presentat les seves propostes.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut