Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts abordarà els pressupostos en una nova reunió amb ERC, però avisa que volen concreció i que “No faran de comparsa”

|

- Publicitat -

Les negociacions sobre els pressupostos i els suports que poden rebre per part dels diferents grups parlamentaris continuen. Després que la setmana passada ERC es reunís amb el PSC, Junts i els comuns, aquesta setmana repetiran trobada els antics socis de Govern, en la que serà la tercera reunió sobre els comptes. Ho ha confirmat la portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales, tot advertint, tanmateix, que el seu grup vol “concreció” per part d’ERC i que no faran de “comparsa” en el cas que els republicans estiguin condicionant la negociació dels comptes catalans a la negociació dels espanyols.

La trobada tindrà lloc el proper dimecres, 23 de novembre. JxCat espera que ERC aporti “informació detallada”: “Esperem que hi hagi concreció, si no prendrem la decisió que ens correspon a través de l’executiva”, ha assegurat Sales, continuant amb la mateixa línia que ja tenien després de la reunió del passat divendres. La portaveu també ha advertit que no faran de “comparsa” si els republicans estan “condicionant el ritme” de les converses al “calendari de negociació” amb el PSOE pels pressupostos espanyols. Amb tot, Junts insisteix que el Govern “s’ha de posar les piles”

Publicitat

Des de Junts també es resisteixen a plantejar el seu “decàleg” de propostes pels comptes, el qual asseguren que no presentaran fins que ERC no detalli les xifres; respecte de la informació addicional que l’executiu d’Aragonès va enviar-los el cap de setmana passat, la formació assegura que és insuficient i torna a exigir “informació desglossada”.

Finalment, Sales s’ha negat a valorar si una pujada d’impostos a les rendes més altes, com estarien demanant els comuns, seria una línia vermella per a Junts. “És el president Aragonès qui ha de decidir què és compatible i què no”, ha subratllat, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut