Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Gobierno “més progressista de la història” dona l’esquena al compromís d’electrificació de vehicles a la Conferència de Glasgow

|

- Publicitat -

El “Gobierno més progressista de la història” torna a fer una passa en fals i queda fora d’un dels compromisos de la Conferència de Glasgow amb clares afectacions a Espanya.

En detall, ha decidit que no vol comprometre’s a posar fi als cotxes contaminants el 2035. Així doncs, l’executiu espanyol torna a decebre en el camp de l’adaptació al canvi climàtic, ja que dona l’esquena a una de les iniciatives que hauria de reduir més l’emissió de diòxid de carboni.

Publicitat

A l’acord s’hi han sumat 31 països i 38 governs municipals o regionals, 11 fabricants d’automòbils amb l’objectiu “d’electrificar” 11,5 milions de vehicles. Suposa per tant un compromís important per canviar la tendència actual.

Espanya ha decidit oposar-s’hi, ja que és un dels països que fabrica més vehicles. Així ha preferit donar prioritat a la Llei de Canvi Climàtic que preveu que els cotxes contaminants deixin de vendre’s i fabricar-se a l’estat el 2040. En altres paraules, ha permès la fabricació de cotxes contaminants 5 anys més.

A la Conferència de Glasgow s’ha manifestat que els vehicles contaminants de dièsel i gasolina, a més de ser un problema mediambiental, també en són un de salut, ja que 385.000 persones moren prematurament a causa de malalties vinculades a la contaminació atmosfèrica com apunta el diari Público.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut