Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

El Gobierno “més progressista de la història” dona l’esquena al compromís d’electrificació de vehicles a la Conferència de Glasgow

L’executiu espanyol ha prioritzat la llei estatal que permet cinc anys més la fabricació i venda de vehicles contaminants

Redacció 10/11/2021

El “Gobierno més progressista de la història” torna a fer una passa en fals i queda fora d’un dels compromisos de la Conferència de Glasgow amb clares afectacions a Espanya.

En detall, ha decidit que no vol comprometre’s a posar fi als cotxes contaminants el 2035. Així doncs, l’executiu espanyol torna a decebre en el camp de l’adaptació al canvi climàtic, ja que dona l’esquena a una de les iniciatives que hauria de reduir més l’emissió de diòxid de carboni.

A l’acord s’hi han sumat 31 països i 38 governs municipals o regionals, 11 fabricants d’automòbils amb l’objectiu “d’electrificar” 11,5 milions de vehicles. Suposa per tant un compromís important per canviar la tendència actual.

Espanya ha decidit oposar-s’hi, ja que és un dels països que fabrica més vehicles. Així ha preferit donar prioritat a la Llei de Canvi Climàtic que preveu que els cotxes contaminants deixin de vendre’s i fabricar-se a l’estat el 2040. En altres paraules, ha permès la fabricació de cotxes contaminants 5 anys més.

A la Conferència de Glasgow s’ha manifestat que els vehicles contaminants de dièsel i gasolina, a més de ser un problema mediambiental, també en són un de salut, ja que 385.000 persones moren prematurament a causa de malalties vinculades a la contaminació atmosfèrica com apunta el diari Público.