Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno exigeix a les Comunitat Autònomes que posin foscor a les morts per coronavirus

|

- Publicitat -

El ministeri de Sanitat ha emès una nova ordre ministerial que modifica la del 15 de març on diu a les comunitats autònomes que només s’han de comptabilitzar com a morts per coronavirus els casos confirmats via proves PCR o per tests d’anticossos sigui quin sigui el lloc on hagin mort. El document també incorpora més concrecions que fins ara no es demanaven com ara informar sobre els casos confirmats asimptomàtics o el nombre de professionals sanitaris afectats. Els centres amb UCI també hauran d’informar sobre la “pressió a les urgències”.

L’ordre arriba dos dies després que la Generalitat implantés un nou sistema per comptar les defuncions, incloent les dades dels morts en residències, centres sociosanitaris i domicilis, elevant la xifra en gairebé el doble de la oficial: 7097.

Publicitat

Aquest dijous la ministra portaveu, Maria Jesús Montero, va acusar la Generalitat de confondre els ciutadans amb el nou recompte i provocar una sensació de “desconfiança”.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut