Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

El Gobierno defensor de la monarquia defuig una pregunta de Jon Iñarritu sobre el CIS

En una resposta breu de l’executiu al diputat de Bildu, no aclareixen si el CIS preguntarà a la ciutadania sobre la monarquia

Avatar
Agències 04/12/2020
Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo. Imatge del 7 de gener de 2020. (Horitzontal)

El Gobierno “més progressista de la història”, pràcticament ha ignorat les preguntes que va presentar el diputat de Bildu, Jon Iñarritu, sobre la monarquia i la seva presència al Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), com a pregunta recurrent per saber si la ciutadania se sent còmode amb l’actual règim monàrquic o si, per contra, preferiria una república. Lluny de contestar les preguntes que havia fet Iñarritu, l’executiu ha respost amb un paràgraf de tres línies indicant que “el CIS utilitza pels seus estudis indicadors comparatius de valoració de les principals institucions espanyoles, similars a les que s’apliquen en les investigacions sociològiques d’altres centres d’estudis i universitats internacionals”.

Una resposta extremadament vaga tenint en compte que les preguntes inicials eren si estaven al corrent d’una enquesta facilitada pel diari Público que assegurava que el 49,9% dels espanyols estarien a favor d’una república, i també demanava si el CIS “tornaria a realitzar una pregunta clara i directa sobre la monarquia”.

Relacionats