Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Gobierno confirma la data de la Conferència de Presidents: Aragonès s’hi presentarà?

|

- Publicitat -

Els temes de Catalunya, normalment toquen en vis-a-vis, tot i que a Pedro Sánchez de vegades “li costa posar data”. Aquesta vegada, el Gobierno ha convocat la XXVI Conferència de Presidents, el dia 25 de gener a la localitat de Los Llanos de Aridane de l’illa de La Palma, afectada per l’erupció volcànica. A hores d’ara, encara, és una incògnita desxifrar si Aragonès participarà en la trobada.

Tot i la situació actual, fonts de la Moncloa apunten que la Generalitat ha participat en les reunions preparatòries de la trobada “amb normalitat”. Però, fins a l’últim moment no sabrem si Aragonès s’hi presenta o no. L’objectiu de la Conferència és bordar la sortida de la pandèmia i el repartiment dels fons europeus.

Publicitat

L’ordre del dia consta de sis punts: informe de seguiment i aplicació dels acords adoptats a la Conferència ordinària de Presidents del 17 de gener del 2017; situació epidemiològica derivada de la pandèmia; valoració de la recuperació econòmica i social i de l’Estat d’execució dels Fons del Pla de Recuperació; modificació del Reglament de la Conferència de Presidents -la portaveu Isabel Rodríguez va apuntar que calia modernitzar els procediments per facilitar els acords-; cooperació en matèria d’emergències en protecció civil, i precs i preguntes.

Fa uns mesos, Aragonès condicionaria la seva possible assistència, el fet que l’ordre del dia hi inclogui la possibilitat d’ampliar el fons covid per al 2022, i que hi hagi “transparència” amb la gestió dels Next Generation. Per ara, restem a l’espera per saber el veredicte final.

Et pot interessar  Aragonès pregunta a Illa per què prefereix el "cafè aigualit per a tothom" a un finançament singular "just"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut