Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

El Gobierno admet l’escàndol de Patrimonio Nacional però diu que es contempla als pressupostos

Montero diu que l’entitat assumeix la factura del personal que acompanya el rei emèrit des que va abdicar “a petició de la Casa Reial” i carrega el mort a la Zarzuela perquè donin detalls

Avatar
Agències 19/01/2021
Maria Jesus Montero, portaveu del gobierno
La portaveu del Gobierno, María Jesús Montero, ha admès aquest dimarts que –tal com va publicar Eldiario.es- Patrimoni Nacional assumeix amb fons públics els sous del personal que acompanya el rei emèrit, Juan Carlos I, durant la seva estada als Emirats Àrabs Units. Montero ha explicat que el rei emèrit va continuar disposant d’assistents pagats amb fons públics després de la seva renúncia com a cap d’Estat, i des d’aleshores “a petició de la Casa Reial” Patrimoni Nacional “assumeix la factura” com ho havia fet –ha dit- des de 1975.

Segons Montero es tracta de personal “eventual i laboral” que presta els seus serveis a la comandància de l’Estat i que “en cada moment segueix les indicacions i orientacions de la Casa del Rei”.

Per això, ha dit, “les comissions de servei i l’abonament de la seva nòmina es troba incorporada dins de la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat a la part que correspon a la Casa Reial”.

“Aquest personal d’assistència és abonat per part de la Casa Reial dins de la previsió que es contempla dins dels pressupostos”, ha dit, i per tant li correspon a la Casa del Rei donar explicacions dels “detalls”.