Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 952
La República

El diari The Telegraph parla d’un govern espanyol “fràgil” en un article on entrevista Quim Torra

El president exigeix el “reinici del procés de negociació” sobre el futur de Catalunya i carrega contra la pèssima gestió de la crisi per part del Gobierno

Redacció
Redacció 28/04/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió telemàtica d'aquest divendres amb les entitats del sector turístic. Imatge del 17 d'abril de 2020 (Horitzontal)

El prestigiós diari britànic The Telegraph, ha publicat una entrevista amb el president Quim Torra, que ha tornat a insistir que “és el moment de reiniciar el diàleg polític”. El que sobta més de l’article, és la introducció al context de la crisi a Catalunya i Espanya. The Telegraph diu que Catalunya està “renovant les seves demandes d’independència”, i titlla el Gobierno de “fràgil” davant de la crisi del coronavirus.

El president insta a “reiniciar el procés de negociació sobre el futur de Catalunya” i critica la gestió del brot de la malaltia a Catalunya. El diari assegura que és “una de les pitjors del món”. Torra també recorda que a Catalunya encara hi ha presos polítics i exiliats, i exigeix, un cop més, el dret a l’autodeterminació. També assegura que “no volem la independència per fer volar la nostra bandera, sinó perquè podem oferir millors oportunitats i serveis públics”, tot i que, en el moment actual, la prioritat del president de la Generalitat segueix sent “salvar vides”.