Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El desastrós Gobierno de Rajoy va deixar Espanya amb un forat de 40.000 milions d’euros

La gran majoria d’aquest import pertany a la pèssima gestió de Sareb, que va passar a ser controlada per l’estat per ordre de la UE

Redacció 30/01/2022
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, escoltant la intervenció del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la moció de censura. Imatge del 31 de maig del 2018. (HORITZONTAL)

L’actual executiu de Pedro Sánchez ha d’assumir un forat de 40.000 milions d’euros per males decisions del Gobierno de Mariano Rajoy. Una quantitat exagerada de diners que es menjarà un 4% del PIB i de la inversió de l’estat el 2022 prevista en els últims pressupostos. Tal com ha apuntat aquest diumenge eldiario.es, aquest import multimilionari ha sortit a la llum recentment, i la gran majoria de pèrdues pertanyen a un deute de la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, o Sareb, una despesa que va assumir l’estat espanyol en el moment que el Consell de Ministres agafés el control de l’entitat per ordre de la UE.

El digital diu que aquest fiasco xoca amb una de les grans promeses del PP, que va dir que el rescat a la banca “no costaria ni un euro”. Tot aquest fracàs és degut al fet que en el moment en què es va imposar Sareb coma a majoritari per les accions privades, els actius dels bancs es van sobrevalorar, i les pèrdues van ser enormes i es van menjar la mateixa entitat.