Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell per la República diu que l’acord de la Mesa per suspendre Borràs té “conseqüències greus”

|

- Publicitat -

El Consell per la República ha reaccionat formalment al cessament de Borràs com a presidenta del Parlament després del seu processament pel cas de l’ILC.

En un comunicat, el consell retreu a tots els que han estat d’acord amb la suspensió que les conseqüències són “greus”, i que creen una divisió encara més profunda dels partits independentistes envers l’episodi de repressió constant de l’estat. Després, el consell ha enumerat els motius pels quals creuen que la decisió de suspendre la presidenta és un error greu i “un nou pas enrere en la defensa de drets fonamentals dels representants independentistes”.

Publicitat

Un dels motius és que no hi ha cap element que suposi que aquesta decisió sigui “un canvi de cicle” en la política repressiva de l’estat. D’altra banda, també destaquen que darrere de tot hi ha un episodi de persecució judicial.

Finalment, el Consell també ha expressat la seva disconformitat amb l’article en el qual s’ha emparat la Mesa del Parlament per suspendre finalment Borràs, assegurant que “és dubtosament compatible amb els drets humans polítics reconeguts al Conveni Europeu de Drets Humans i al Pacte Internacional dels Drets civils i Polítics”.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut