Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell per la República critica la “repressió” a Hong Kong i demana una solució dialogada

|

- Publicitat -

El Consell per la República ha criticat aquest divendres la “repressió i les violacions de drets humans” que s’estan produint a Hong Kong per part de l’Estat xinès, i ha demanat solucionar aquest conflicte de manera dialogada i pacífica.

En un comunicat, l’organització ha sostingut que la situació a Hong Kong “no pot deixar indiferent cap persona que defensi la democràcia i els drets humans”, i ha destacat que el conflicte té el seu origen en la defensa popular de la sobirania i el dret a la diferència. “Tothom té dret a manifestar-se i a reivindicar les causes que consideri justes, incloent el dret a l’autodeterminació, de manera democràtica. La resposta de les autoritats ha de respectar aquestes llibertats i l’exercici pacífic dels drets humans, promovent una solució dialogada als conflictes polítics”, ha expressat.

Publicitat

Nou cap de setmana de protestes

Malgrat que la cap del Govern de Hong Kong, Carrie Lam, va confirmar aquest dimecres que arxivava definitavament la polèmica llei d’extradició a la Xina que va ser l’origen de les protestes, milers de persones segueixen al carrer reclamant una obertura democràtica més gran.

Hong Kong es prepara, doncs, per un nou cap de setmana de mobilitzacions: per aquest divendres a la tarda, hi ha convocades concentracions a les estacions de metro i les oficines del Govern i l’aeroport ha avisat que només permetrà l’ús del tren llançadora als passatgers amb bitllets.

Els convocants d’aquestes manifestants creuen que la retirada de la llei arriba massa tarda i ja no és suficient. També reclamen l’alliberament immediat de tots els detinguts, una investigació dels suposats abusos policials i que deixi d’utilitzar-se el terme “disturbis” per referir-se a aquestes mobilitzacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut