Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell per la República cou grans accions pel pròxim 1-0

|

- Publicitat -

En commemoració als cinc anys del referèndum de l’1 d’Octubre d’autodeterminació, el consell per la República ha organitzat una concentració unitària amb el suport de totes les entitats i associacions independentistes per al pròxim 1 d’octubre.

En una roda de premsa conjunta celebrada al Col·legi de Periodistes, el Consell per la República, de la mà d’Antoni Castellà, membre del Govern del Consell, ha exposat que la institució republicana està organitzant una concentració “al centre de Barcelona” per aquest 1-O. Aquest acte comptarà amb el suport de les entitats Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència, Intersindical CSC -presents a la Roda de premsa- i la Cambra de Comerç de Barcelona, que no hi ha pogut assistir per motius d’agenda.

Publicitat

Un membre del Consell per a la República, Antoni Castellà, manifesta “La importància d’avui és que hi som tots. Avui volem donar un missatge a la ciutadania que, en l’essencial, estem d’acord. Hi ha una idea molt clara que compartim: l’1-o va ser un referèndum legal i va guanyar el sí i que aquest resultat legitima la lluita política per esdevenir Estat independent.” En aquest sentit també s’ha pronunciat Jordi Pesarrodona, de l’ANC: “Que es vegi aquesta unitat estratègica. Des de la unitat de tots plegats és com assolirem la independència, amb la força de tots.”

De l’entitat AMI, Jordi Gaseni detalla que “L’1-O mai s’oblidarà. Volem que el nostre poble tingui una altra oportunitat, i és per això que hem de fer pinya. És un bon moment per recuperar la unitat d’acció. Compteu amb els municipis, que són molts, 800 ens locals estan preparats.”. Finalment, Blanca de Llobet d’Òmnium conclou que “han passat 5 anys i la xifra de repressió no ha deixat de créixer. Hi ha milers d’afectats. Més el recent espionatge polític i il·legal. L’1-O és un dels exercicis democràtics més grans d’aquest país, amb ciutadania organitzada i caràcter transversal.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut