Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Consell per la República condemna el recurs d’amenaça nuclear de Putin: “Deteriora les condicions de negociació”

|

- Publicitat -

El Consell per la República es posiciona a favor d’Ucraïna i condemna totes les accions militars per part de la Federació Russa: “Impliquen una vulneració flagrant del dret internacional”, deixa palès en un comunicat. Així doncs, també es posiciona en contra de qualsevol recurs a l’amenaça nuclear: “Comporta un agreujament del conflicte i deteriora les condicions per a una resolució negociada”. Així mateix, l’entitat s’abandera a favor de la negociació, i qualifica “d’imprescindible” el retorn immediat a la via diplomàtica i de la negociació per a la resolució d’aquest conflicte, basada en els Acords de Minsk.

En aquesta línia, s’aferra en el dret internacional i expressa la seva màxima solidaritat amb la població civil ucraïnesa, “víctima de vulneracions greus de drets humans, i amb el seu govern legítim”. Així mateix, considera que el dret a l’autodeterminació no pot ser manipulat per legitimar l’ús unilateral de la força per part de cap estat. Deixa constància que es tracta d’un dret reconegut universalment a tots els pobles en la Carta de les Nacions Unides i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

Publicitat

Finalment, posa el focus en la Unió Europea (UE) i considera que té un paper clau en aquesta crisi: “Ha de tenir veu pròpia i forta perquè la resolució del conflicte es faci en el marc de la seva Carta de drets fonamentals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut