Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Consell per la República alerta que el nou acord de l’OTAN posa en risc activistes i representants del poble kurd

|

- Publicitat -

El govern del Consell per la República ha emès un comunicat en què expressa “la seva profunda preocupació” per les conseqüències que tindrà l’acord de l’OTAN i la dictadura turca, que va desbloquejar el procés d’adhesió de Suècia i Finlàndia a l’organització.

El pacte inclou el compromís dels països nòrdics d’abordar les sol·licituds pendents de deportació o extradició a Turquia de sospitosos de terrorisme “de manera ràpida i completa”, un fet que afecta directament als activistes i representants del poble kurd exiliats per exercir el seu dret a l’autodeterminació.

Publicitat

El Consell recorda que el règim de Recep Tayyip Erdogan els considera “terroristes” de manera indiscriminada i, per tant, l’acord els posa en risc. “Cal recordar que les milícies kurdes han estat aliades crucials dels EUA i la UE en la lluita contra Estat Islàmic i que l’extradició dels seus combatents considerats ‘terroristes’ per Turquia significaria una traïció a la causa kurda, plenament legítima”, avisa l’ens català.

Així mateix, el govern del Consell espera que Suècia i Finlàndia apliquin “la mateixa concepció estricta de la democràcia” a l’OTAN “que inclou el ple respecte a les convencions internacionals de drets humans”. Finalment, expressa tota la solidaritat al poble kurd i a la lluita pacífica per la seva autodeterminació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut