Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El Consell General de Col·legis de Metges ja n’està fart de Fernando Simón

|

- Publicitat -

L’Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges (GCOM) demana al cessament “immediat” de Fernando Simón. En un comunicat, l’òrgan que agrupa els 52 col·legis de metges de l’Estat apunta que així es va aprovar en una reunió aquest divendres. Segons argumenten, es demana el cessament del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries per la seva “incapacitat manifesta i prolongada” durant l’evolució de la pandèmia de la covid-19. A més, demanen una “rectificació pública” per les darreres declaracions de Simón en relació al comportament dels sanitaris.

Publicitat

Concretament, asseguren en el comunicat, Simón va dir dijous que “els sanitaris tenen un millor comportament evitant contagiar-se fora del seu espai de treball” perquè tenen un “aprenentatge” respecte la primera onada.

Aquestes declaracions, apunten, “obliga” el GCOM a prendre la decisió de demanar apartar-lo del càrrec. “No només suposen un acte de desmotivació, incomprensió i absència de sensibilitat, sinó que expressen una ignorància manifesta de les condicions de treball i la responsabilitat i vocació amb les quals milers de companys estan desenvolupant l’activitat des del professionalisme mèdic i l’acció col·laborativa estreta amb la resta de professions sanitàries”, conclouen.

A més, recorden que la pandèmia està provocant danys sobre els sanitaris i els situen al capdavant dels infectats entre països de l’entorn. En concret, apunten que 72 metges han mort des del març i centenars lluiten cada dia per superar les seqüeles de la infecció i denuncien que “s’abusi” del seu compromís amb el pacient i la societat apel·lant la seva vocació per demanar-los “sacrifici”.

Més enllà d’aquestes afirmacions, però, també diuen que no és el primer cop que senten malestar per declaracions o accions “improcedents”, com ara l’absència d’un comitè d’experts composat per “reconeguts professionals, independent i transparent” i la manca d’un sistema d’avaluació per millorar la resposta als brots de covid.

“La professió mèdica demana reconeixement, respecte, participació i dignitat”, reblen.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió